Chocolate chip cookies

Ingredienser
25 stycken
Cookie deg
200 g smör rumsvarmt
140 g farinsocker [1,75 dl]
120 g strösocker [1,4 dl]
55 g ägg [1 st]
300 g vetemjöl [5 dl]
5 g bikarbonat [1 tsk]
3 g salt [0,5 tsk]
10 g vaniljsocker [2,5 tsk]
Smaksättning
250-300 g mörk choklad (hackad eller chokladknappar)
Gör så här
- Sätt ugnen på 190 grader varmluft alt använd Över- och under värme 200 gr
- Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke med en handvisp. Vispa sedan smör, farinsocker och strösocker tills du har en krämig konsistens.
- Tillsätt ägget och vispa lite till. Blanda sedan i de torra ingredienserna tills du har fått en deg. Sist blandar du i chokladen. Ställ degen i kylen 20-30 minuter.
- Dela degen i 25 lika stora bitar och lägg glest på plåt med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen på 190 grader, varmluft i 9-11 minuter. Obs börja med 7-9 minuter
- Ta ut ur ugnen och dra över kakorna på ett galler så att de svalnar.