Twixpaj

Ingredienser
Pajskal
120gr smör, rumsvarmt
3 dl vetemjöl
1 dl florsocker
2 äggulor
1 msk vatten
Seg kola
150 gr smör
2 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
3 dl vispgrädd
Mjölkchoklad ganache
200 gr mjölkchoklad
0,5 dl vispgrädde
flingsalt
valfri dekoration
Instruktion
Sätt ugnen på 175 grader.
Pajskal
1. Arbeta ihop smör, vetemjöl, florsocker och äggula
i en bunke till en smulig deg.
Tillsätt därefter vatten för att få ihop till en jämn deg.
2. Tryck ut degen i en pajform ända upp till kanterna.
Ställ i kylskåp i ca 20 minuter för att stelna
3. Täck kanterna av pajformen med aluminiumfolie,
nagga några hål i botten med en gaffel.
4. Grädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 15 minuter,
tills den inte är glansig längre
5. Ta bort aluminiumfoliet och grädda
pajskalet i ytterligare 15 minuter.
6. Låt svalna ordentligt innan du fyller det.
Seg kola
1. Lägg alla ingredienserna i en kastrull,
låt koka upp under konstant omrörning på medelvärde
i 20-30 minuter. Obs kokar fast i botten väldigt lätt
2. Om du har en termometer, ska kolan
komma upp i 120-122 grader.
Gör kulprovet för att se till att kolan kokat tillräckligt.
Kolan ska kunna formas till en mjuk boll
3. Häll upp kolan i pajskalet och ställ i kylskåpet för att stelna.
Mjölkchokladganche
1. Grovhacka mjölkchokladen och lägg den i en värmetålig skål
2. Värm upp grädden i en kastrull,
bara precis till den är på väg att börja koka.
3. Häll grädden över chokladen och rör om till en jämn smet
4. Bre ut mjölkchokladganachen över kolan
5. Dekorera med flingsalt och valfri dekoration
 
 
Recept från Mykitchenstories.koket.se

 

 

 

 

 
 
 
 
0 kommentarer

Popcornkaka med kolasås

 
Färdig att ätas 
Popcorn täckta med kolasås, ska nu kallna
och brytas isär i mindre delar
Ingredienser 
Popcorn
3 msk matolja
1 dl opoppade popcorn
Kolasås
2 dl råsocker
3 msk ljus sirap
60 gr smör
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk flingsalt
Kladdkaka
3 ägg
2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
150 gr smör
100 gr mörk choklad, 60%
 
Instruktion
Sätt ugnen på 175 grader, smörj en form med löstagbar kant
ca 24 cm i diameter.
Popcorn
1. Hetta upp olja i en stor kastrull på medelhög värme
2. Poppa popcornen
3. Häll upp popcornen i en stor skål
Kolasås
1. Rör i hop alla ingredienserna till kolasåsen i kastrull,
koka upp på medelhög värme
2. Låt koka tills allt socker smält (spara undan lite kolasås)
3. Tillsätt en fjärdedel av popcornen.
4. Rör om tills alla popcorn blvit täckta.
5. Sprid ut karamellpopcornen på en plåt
med bakplåtspapper och låt svalna
Kladdkaka
1. Rör ihop ägg och strösocker i en bunke
2. Tillsätt mjöl,kakao,vaniljsocker och salt
Rör ihop till en tjock smet (obs vispa inte in luft)
3. Smält smöret i en kastrull på låg värme
4. Rör ner chokladen och fortsätt röra till
chokladen smält
5. Rör ned smörblandningen i äggsmeten,
arbeta ihop till en slät smet
6. Häll smeten i formen, häll över popcorn, tryck ned dem lite
7. Grädda kakan i ugnen i ca 20 minuter, låt svalna helt.
Gärna över natt i kylskåpet
8. Toppa kakan med kolapopcorn och ringla ev lite kolasås över.
 
Recept: Kladdkakor Deluxe,Frida Skattberg
 
0 kommentarer

Snickers

 
Nu är det bara att ta en snickers till kaffet
 Översta lagret av chokladen, nu ska den in i frysen igen
Jordnötsblandning pålagt över bottenplatan av choklad
Bottenplattan med choklad
Smält choklad till bottenplatan
Ingredienser 
200 gr mörk choklad (70%) 
200 gr jordnötssmör
2 dl salta jordnötter 
0,5 tsk vaniljsocker
1 krm flingsalt
 
Instruktioner
Klä en form i storlek 15x20 med bakplåtspapper
 
1.  Smält hälften av chokladen i ett vattenbad eller i micron
2. Bredd ut på botten av formen
3. Ställ in formen i frysen, tills chokladen stelnat
4. Grovhacka jordnötterna
4. I en kastrull blandas jordnötssmör, jordnötter,
vaniljsocker och salt
5. Värm upp jordnötsblandningen så att allt blandas ordentigt,
obs se till att blandningen inte bränns vid
6. Bred blandningen över den stelnade chokladbotten
7. Ställ in i frysen, så att blandningen kallnar och stelnar till
8. Smält resterande choklad
9. Bredd ut den smälta chokladen på jordnötsblandningen.
10. Ställ in i frysen tills alla lager är genomfrysta
11. Värm en kniv, och skär upp i lagom stora bitar.
12. Förvaras i tättslutande burk i kylskåp eller i frysen.
 
 
 
 
 
0 kommentarer