Daimkladdkaka

En kopp kaffe med en tårtbit och lite lättvispad grädde. 
Lite florsocker på kakan för effektens skull
Daimbitar läggs på när kakan fortfarande är varm
Grovhackade daimbitar. 
Klar för ugnen. 
Ingredienser för ca 12 bitar.
150 gr smör
2.5 dl strösocker
1/2 krm salt
0.5 dl kakao
1 3/4 dl vetemjöl
3 ägg
Till garnering
3-4 små daim hackade
Instruktioner:
Sätt ugnen på 180 grader.
Smörj och bröa en springform ca 24 cm i diameter
 
1. Smält smöret i en kastrull
2. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en jämn smet
3. Häll smeten i en smord och bröad springform
4. Grädda kakan 22-24 minuter längst ner i ugnen.
Beroende hur kladdig du vill ha kakan
5. Hacka daimen halvgrovt
6. Strö daimen över kakan när den fortfarande är ljummen,
så att den fastnar på kakan
7. Ställ kakan i kylen 1-2 timmar efter att den har kallnat
 
Servera med lättvispad grädde eller klick glass.
 
 
 
 
 
 
 
0 kommentarer

Blåbärsmuffins.

Lite flosocker på när det är dags att fika.
Efter 17 minuter i ugnen 
Klara för ugnen.
 
Ingredienser för 16 st
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
50 gr smält smör
1,5 dl mjölk.
Fyllning
100 gr blåbär
Dekoration
Florsocker
Instruktioner:
Sätt ugnen på 200 grader. 
Ställ ut muffinsformarna på en muffinsplåt
eller på en bakplåt.
 
1. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker.
3. Sikta ner mjölblandningen, i den vispade äggblandningen.
4. Tillsätt det smälta smöret och mjölken.
5. Blanda väl.
 6. Fyll formarna till 3/4 delar.
7. Lägg 2-3 tsk blåbär i varje form.
8. Grädda muffinsen i mitten av ugnen ca 17-20 minuter.
9. Pudra över florsocker vid servering 
 
 
 
2 kommentarer