Wienernougat

Hemgjord wienernougat 
Ingredienser
100 gr mandelspån
1 krm havsalt
250 gr nougat
100 gr mjölkchoklad
Instruktioner
1. Rosta mandeln försiktigt med lite flingsalt i en torr stekpanna. Låt svalna.

2. Smält nougaten och chokladen i ett vattenbad

3. Vänd ner mandeln.

4 Klä en bakform (á 10×30 cm) med bakplåtspapper och fyll med chokladblandningen. Låt stelna i kylskåp.

5. Skär till små munsbitar.

0 kommentarer

Varm choklad på pinne

Lite kladdigt blir det alltid när man arbetar med choklad. 
 
Dags för en stund i kylskåpet.
Ingredienser för 15 st
500 gr choklad (mörk, ljus eller mjölk)
2 dl florsocker
1,1 dl kakao
1/4 tsk salt
flingsalt
14 dumlekolor (delade i mindre bitar)
mini marshmallows (5 per pinne)
15 glasspinnar
 
Instruktioner
 
1. Smält chokladen försiktigt över ett vattenbad
2. Blanda kakao, florsocker och salt i en bunke
3. Häll den smälta chokladen över blandningen
4. Rör om tills du får en jämn och fin smet
5. Häll smeten i runda formar 
6. Toppa med mini marshmallows,små bitar av dumle samt lite flingsalt
7. Sätt i en glasspinne och ställ in i kylen tills de stelnat 
 
Värm ca 2 dl mjölk, häll upp i en mugg och sätt i pinne och rör om tills chokladen smält.
 

 

 

 

 
 
 
 
 
0 kommentarer

Hallongrottor

Några med lite choklad på. 
Dags för ugnen.
Ingredienser för 20-25 st
200 gr rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4,5 dl vetemjöl
Fyllning
1/2-1 dl hallonsylt
 
Instruktion.
Sätt ugnen på 175 grader. 
Placera 20-25 st småformar på en plåt
 
1. Rör smör och socker poröst
2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i smör och sockerblandningen
3. Arbeta samman till en deg
4. Forma degen till en rulle ca 20 cm lång
5. Dela degen i 20-25 st delar.
6. Rulla varje degbit till en boll, som läggs i små formar för småkakor
7. Tryck en fördjupning i varje boll, lägg lite hallonsylt i varje gropp
8. Grädda i 175 gradet varm ugn i ca 18 minuter.
 
Jag valde att dekorera med choklad, men det blev inte så fint. Min tyll hade ett för stort hål.
 
 
 
 
0 kommentarer