Matiga frukostmuffins

 
 32 stycken goda matmuffins färdiga att äta
Ingredienser till 16 st 
8 st ägg
1 dl vispgrädde
1 dl kvarg
1 dl smakrik riven ost
1 tsk bakpulver
salt och peppar
2 dl valfri fyllning
ex på fyllning: 
Knaperstekt bacon, broccoli och soltorkade tomater.
Fetaost och rökt skinka.
Kalkon och oliver.
Kryddig korv, svamp,purjolök,rödlök, 
Prova med det som du tycker om.
Instruktion:
Sätt på ugnen i 175 grader
 
 
1. Blanda ihop grunden och rör sedan i fyllningen som du önskar
2. Häll röran i muffinsformar och grädda ca 25-27 minuter. 
 
Min muffins plåt rymde endast 12 formar,
så jag använde dubbla muffinsformar till 4 st,
för att kunna grädda 16 st på en gång. 
Jag valde bacon och broccoli till de 16 först muffinsen,
och rökt skinka med fetaost till de övriga 16 st.
Det blir 16 st på en sats, de håller i ca 3-4 dagar.
Men kan med fördel frysas in. 
Första 16 med bacon och skinka klara för ugnen.
Färdiga efter ca 26 minuter. 
Nu är det bara att vänta på att de ska kallna, 
 
 
 
 
#Ägg#ost#kvarg#ost#bacon#fetaost
0 kommentarer

Kesobröd

 
 Gott och nyttigt bröd.
 Dags för ugnen.
Klart, bara att skära upp några skivor. 
Ingredienser för 1 bröd.
250 gr keso
5 ägg
1/2 dl rapsolja
3 tsk bakpulver
2 tsk salt
3 tsk fiberhusk
                                                                        50 gr kruskakli ( om du inte tål gluten, använd 50 gr fibrex ( 2,5 dl)) 
                   50 gr hela linfrön (ca 3/4 dl)
            40 gr solrosfrön ( 1/2 dl)
40 gr sesamfrön (drygt 1 dl)
30 gr hackade valnötter (ca 3/4 dl)
 
Ugn 180 grader, 150 grader, 180 grader
Börja med att sätta på ugnen 180 grader
Instruktioner:
1.  Blanda keso, ägg och rapsolja i en bunke. Blanda allt med en handvisp eller slickepott. 
2. Tillsätt resten av ingredienserna. Blanda allt
3. Låt stå i 10 minuter, så att fiberhusken sväller.
4. Lägg bakplåtspapper i en  bakform som rymmer ca 1 1/2 liter.
5. Häll i degen. Se till att den blir jämnt fördelad.
6. Grädda i 180 grader varm ugn i ca 30 minuter.
7. Sänk värmen till 150 grader och grädda ytterliggare i 30 minuter.
8. Höj värmen till 180 grader igen, samt ta ut brödet ur formen.
9. Grädda brödet ytterliggare ca 20 minuter, så att även sidorna får en jämn och fin färg. 
 
 
 
 
#keso#ägg#nötter#linfrön#solrosfrön#sesamfrön#valnötter#
1 kommentar

Focaccia

 
 Snart dags att skära/bryta en bit och bara njuta.
 Färdigjäst och smaksättningen klar. 
Ingredienser för 2 bröd.

25 gr färsk jäst

3 dl ljummet vatten

1/2 dl olivolja

2 msk honung

1 msk flingsalt

7–8 dl vetemjöl special

Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning

Instruktion: 

Sätt ugnen på 225 grader

1.Smula jästen i en bunke och vispa ut den med vatten,

olivolja, honung och flingsalt.

2.Tillsätt lite vetemjöl i taget, arbeta samman till en deg,

knåda den i cirka 5 minuter.

3.Jäs degen i bunken täckt med bakduk till dubbel storlek i cirka 45 minuter.

4.Häll upp degen på mjölat bakbord, dela i två bitar,

knåda och forma till två bollar. Platta ut tills de är cirka 1 1/2 cm tjocka.

5.Jäs till dubbel storlek under bakduk på en oljad plåt

med lite flingsalt i bottnen i cirka 30 minuter.

6.Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål,

tryck ner små tomater i hålen, strö över timjan, oregano

eller valfri färsk krydda.

7.Ringla över rikligt med olivolja, strö över flingsalt.

8.Grädda bröden gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

#Focaccia#tomater#timjan#olivolja#
0 kommentarer