Matiga frukostmuffins

 
 32 stycken goda matmuffins färdiga att äta
Ingredienser till 16 st 
8 st ägg
1 dl vispgrädde
1 dl kvarg
1 dl smakrik riven ost
1 tsk bakpulver
salt och peppar
2 dl valfri fyllning
ex på fyllning: 
Knaperstekt bacon, broccoli och soltorkade tomater.
Fetaost och rökt skinka.
Kalkon och oliver.
Kryddig korv, svamp,purjolök,rödlök, 
Prova med det som du tycker om.
Instruktion:
Sätt på ugnen i 175 grader
 
 
1. Blanda ihop grunden och rör sedan i fyllningen som du önskar
2. Häll röran i muffinsformar och grädda ca 25-27 minuter. 
 
Min muffins plåt rymde endast 12 formar,
så jag använde dubbla muffinsformar till 4 st,
för att kunna grädda 16 st på en gång. 
Jag valde bacon och broccoli till de 16 först muffinsen,
och rökt skinka med fetaost till de övriga 16 st.
Det blir 16 st på en sats, de håller i ca 3-4 dagar.
Men kan med fördel frysas in. 
Första 16 med bacon och skinka klara för ugnen.
Färdiga efter ca 26 minuter. 
Nu är det bara att vänta på att de ska kallna, 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: