Sesamkakor

 
Lite svåra att skära upp i snygga bitar, men de är ju goda ändå.
 Efter ca 8 minuter på 175 grader 
 Jag valde Lönnsirap tillsammans med Sesam frö
Ingredienser.
150 gr sesamfrön ( ca3 dl ) 
40 gr agavesirap eller lönnsirap ( ca 3-4 msk)
Instruktioner:
Sätt ugnen på 175 grader
Klä en form med bakplåtspapper
(min var 20x20, ska använda en mindre nästa gång)
 
1. Mät upp och blanda sesamfrön och sirap i en bunke och blanda
väl så att alla frön är klibbiga av sötningen.
2. Bred ut blandningen i formen. Viktigt! Platta ut blandningen
ordentligt, så mkt som det går med baksidan av
en sked fuktad i vatten.
3. Baka i ugnen i ca 15 minuter ( mina blev klara efter 8 minuter)
tills att en del frön har börjat att få en rostad färg.
4. Ta försiktigt ur ugnen, och låt den svalna helt i formen.
( OBS, Kakan måste svalna helt innan man skär i den)
5. Skär sedan i rutor med en vass kniv.
 
 
 
0 kommentarer

Dadlar och jordnötssmör bollar

Färdiga att ätas 
 Ingredienser för ca 25 st 
20 urkärnade dadlar
150 gr sötmandlar
3 msk jordnötssmör
2 msk lönnsirap
2 msk kakao av bra kvalite 
1 tsk salt
1,5 dl kokosflingor att rulla bollarna i 
 
Instruktion:
1. Lägg dadlarna i ljumet vatten i ca 30 minuter.
( jag behövde inte det, dadlarna var så mjuka och kladdiga) 
2. Mal mandeln till ett fint smul.
3. Tillsätt dadlarna och övriga ingredienser och mixa till en massa.
4. Forma till små bollar och rulla i kokosflingor.
 

 

 

 

0 kommentarer