Chokladkolapaj med smulbotten

Ingredienser
1/2 krm salt
2 dl havregryn
120 g smör
1.5 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
Chokladkolakräm:
3 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1 msk kakao
½ tsk ättiksprit
50 g smör
100 g mörk choklad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Nyp ihop smöret med havregryn, vetemjöl, socker och salt till en smulig deg.
- Tryck ut degen i en pajform (ca 24 cm) med en ca 2 cm hög kant.
- Grädda mitt i ugnen i ca 15- 20 minuter. Låt svalna.
- Koka upp grädde, sirap, socker och kakao.
- Låt sjuda till 120 grader (ca 15 min).
- Rör ner ättiksprit, stäng av värmen och tillsätt smör och choklad. Rör till en jämn, blank smet.
- Häll chokladkolakrämen i pajskalet.
- Låt svalna och kyl i ett par timmar tills den stelnat.