Kourabiedes,grekisk julkaka

Kourabiedes

  

Ingredienser

(cirka 45 st)

100 gr florsocker
3 tsk vaniljsocker
400 gr rumsvarmt smör
2 äggulor
1 ägg
0,5 dl Metaxa (Konjak)
10 dl vetemjöl
2 dl sötmandlar
2 tsk bakpulver
Florsocker att pudra kakorna med


Tillagning

Värm ugnen till 180 grader.
Starta med att hacka mandeln i en matberedare och häll sedan över mandeln på ett fat.
Fortsätt sedan med att blanda florsocker och vaniljsocker i matberedaren.Tärna ner smöret och kör tills blandningen har fått en luftig konsistens. Blanda ner äggulorna, ägget och Metaxan. Blanda mjöl, bakpulver och hackad mandel och rör ner mjölblandningen Degen ska bli fast och smidig. Forma degen till runda kakor och lägg dem på bakplåtsklädda plåtar. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 15-20 minuter.

Låt kakorna svalna på ett galler. Spraya kakorna med lite vatten och doppade dem i florsocker. Förvara kakorna i en burk med tättslutande lock.