Morotslimpa

Morotslimpa 
 
   
7 dl havregryn (mixas till mjöl)
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 ägg
3 ½ dl filmjölk
1 morot
Garnering
havregryn

Instruktioner

 Sätt ugnen på 180 grader. Över -och undervärme

1. Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar.

2. Vispa äggen fluffiga med en elvisp i en bunke.

3. Skala och riv moroten fint.

4. Blanda ihop alla ingredienser till degen i samma bunke, till en kladdig deg.

6. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite havregryn.

7. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 55 min.

Obs! Brödet måste kallna helt.

Ta ur brödet ur formen och låt brödet ligga kvar i pappret någon timme .

Skär brödet i lagom stora skivor innan det fryses.

Tips: om pappret inte vill ligga still i bakformen,knögla ihop pappret till en boll, släta sedan ut pappret och klä formen.