Kärleksmums tårta

Kärleksmums tårta
 
 
Chokladkaka
150 gr smör
100 gr mörk choklad
0,5 dl bryggt kaffe
3 ägg
1 dl strösocker (90 gr)
1 dl muscovadosocker ( 75 gr)
1 dl kakao ( 40 gr)
2,5 dl vetemjöl (150 gr )
1 nypa salt
Glasyr
75 gr smör
2 msk bryggt kaffe
3,5 dl florsocker ( 210 gr)
2 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
Garnering
1,5 dl riven kokos
 
Sätt ugnen på 175 grader över -och undervärme
Smörj eller fodra en form med löstagbar kant, 20 cm i diameter
Chokladkakan
1. Smält smör, choklad och kaffe till chokladkakan i en kastrull
2. Rör ihop ägg, strösocker och muscovadosocker i en bunke och tillsätt kakao, mjöl och salt
3. Rör ihop till en tjock smet och tillsätt sedan smörblandningen.
4. Rör ihop till en klumpfri smet
5. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut och låt svalna
Glasyr
1.Smält smör och kaffe i en kastrull på låg värme.
2. Rör ner övriga ingredienser och låt sjuda under omrörning
3. Gör lite hål med ett sugrör, på lite olika ställen i kakan.
4. Bred ut glasyren på kakan och strö genast över kokos
5. Låt stå i kylskåp i 2 timmar innan servering.
 
 
 
 
 
 

Mer från bloggen

Till bloggens startsida

Om mig

Kristina

Som nybliven senior har jag nu tid att ägna mig åt mitt intresse att baka. Jag bakar olika sorters matbröd, kaffebröd. Testar gärna för mig nya recept, men bakar gärna efter mina "gamla" beprövade recept.

Sociala medier

Kategorier

Arkiv