Kärleksmums tårta

Kärleksmums tårta
 
 
Chokladkaka
150 gr smör
100 gr mörk choklad
0,5 dl bryggt kaffe
3 ägg
1 dl strösocker (90 gr)
1 dl muscovadosocker ( 75 gr)
1 dl kakao ( 40 gr)
2,5 dl vetemjöl (150 gr )
1 nypa salt
Glasyr
75 gr smör
2 msk bryggt kaffe
3,5 dl florsocker ( 210 gr)
2 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
Garnering
1,5 dl riven kokos
 
Sätt ugnen på 175 grader över -och undervärme
Smörj eller fodra en form med löstagbar kant, 20 cm i diameter
Chokladkakan
1. Smält smör, choklad och kaffe till chokladkakan i en kastrull
2. Rör ihop ägg, strösocker och muscovadosocker i en bunke och tillsätt kakao, mjöl och salt
3. Rör ihop till en tjock smet och tillsätt sedan smörblandningen.
4. Rör ihop till en klumpfri smet
5. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut och låt svalna
Glasyr
1.Smält smör och kaffe i en kastrull på låg värme.
2. Rör ner övriga ingredienser och låt sjuda under omrörning
3. Gör lite hål med ett sugrör, på lite olika ställen i kakan.
4. Bred ut glasyren på kakan och strö genast över kokos
5. Låt stå i kylskåp i 2 timmar innan servering.
 
Recept från Frida Skattberg Kladdkakor Deluxe