Chokladkaka med salt jordnötstosca

Chokladkaka med salt jordnötstosca
 
   
Ingredienser
Jordnötstosca
150 gr salta jordnötter
100 gr smör
1 dl strösocker ( 90 gr)
1/4 dl vetemjöl ( 15 gr)
1/4 dl mjölk ( 25 ml)
Chokladkaka
150 gr smör
2,5 dl strösocker ( 225 gr)
2 ägg
1 dl kakao ( 40 gr)
2 dl vetemjöl ( 120 gr)
1 nypa salt
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader över -och undervärme
Fodra eller smörj en form med avtagbar kant ca 24 cm i diameter
Jordnötstoscan
1.Grovhacka jordnötterna.
2. Blanda smör, socker,mjöl och mjölk i en tjockbottnad kastrull.
3. Koka upp under omrörning och låt sjuda i ett par minuter
4. Rör ner de hackade jordnötterna
Chokladkaka
1. Smält smöret till kakan i en kastrull på låg värme och ta sedan av från värmen
2. Rör ner sockret och sedan ett ägg i taget.
3. Tillsätt kakao, mjöl och salt och rör ihop till en klumpfri smet ( blanda de torra ingredienserna, och sikta ner dem i smeten)
4. Häll smeten i formen och klicka över små klickar av jordnötstoscan.
5. Grädda i mitten av ugnen 25-30 minuter.
6. Låt svalna i kylskåpet i 2 timmar
 
Recept från Frida Skattberg:s bok Kladdkakor Deluxe
Kakan går bra att frysa