Chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies
 
 
     
Ingredienser för ca 20 st
5 dl vetemjöl ( 300 gr)
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk salt
200 gr rumsvarmt smör
1,5 dl strösocker (135 gr)
1,5 dl farinsocker 
2 ägg
150 gr mörka chokladknappar
 
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader över -och undervärme
Klä en plåt med bakplåtspapper
 
1. Blanda mjöl, vaniljsocker, bikarbonat och salt i en bunke
2. Vispa samman  smör, socker och farinsocker i en annan bunke tills det blir fluffigt
3. Blanda ner ett ägg i taget, vispa mellan varje ägg
4. Blanda i mjölblandninge och ha i nästan alla chokadknapparna. Blanda allt.
5. Rulla bollar av degen och lägg med rejält mellanrum på en plåt
6. Platta till dem lite lätt
7. Baka mitt i ugnen mellan 9-10 minuter.
8. Kakorna ska vara lite mjuka i mitten när de är klara
9. Dekorera lite med chokladknappar när kakorna har tagits ut ur ugnen.
10. Ta av kakorna från plåten och låt de svalna
 
Receptet  från Fredrik Nylèn Baka med choklad.