Surdegsfrallor med fördeg

Surdegsfrallor med fördeg
 
 
 
       

Ingredienser till fördeg:

100 g surdegsgrund
150 g vetemjöl
150 g vatten

Fördeg:

Gör så här: 

1. Blanda allt i en liten bunke.

2. Vispa ihop till en slät smet.

3. Plasta bunken och ställ på ett varmt  ställe, t.ex skåpet ovanför kylen.


4. Låt fördegen stå i 12 timmar.

 

Ingredienser till 20 stycken surdegsfrallor

1 fördeg
900 g vetemjölspecial
5 dl vatten
20 g salt
+2 msk rapsolja till formen


Instruktioner

1. Blanda fördeg, mjöl och vatten i en stor bunke, eller hushållsassistent.
2. Knåda degen ca 5 minuter i maskin, eller 10 minuter för hand.
3. Tillsätt saltet och knåda ett par minuter till.
4. Häll rapsoljan i en stor ugnsform med höga kanter, eller om du har en plastlåda Lägg degen i formen och vik den dubbel några gånger i oljan.
5. Plasta och låt jäsa på ett varm ställe till dubbel storlek. *
6. Värm ugnen till 250 grader varmluft
7. Tippa upp i degen på ett mjölat bakbord utan att knåda den. Ju mindre du knådar, desto mer härliga luftbubblor i brödet. Pudra ovansidan med mjöl och skär ut 18 - 20 bitar som är ungefär lika stora.8. Lägg på bakplåtspapper och baka mitt i ugnen 8-12 minuter och frallorna har fått rejält med färg. Har du en baksten så kan du använda den!

9. Låt svalna något, bred på rejält med smör, en skiva ost eller valfritt pålägg,