Dumlekakor i långpanna

Dumlekakor i långpanna
 
  
Ingredienser
150 gr rumsvarmt smör
1,5 dl socker (135 gr)
0,5 msk vaniljpulver
0,5 msk bakpulver
1.5 msk ljus sirap
3,75 dl vetemjöl (225 gr)
12-14 st dumlekolor
25 gr mjölkchoklad
 
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader över och undervärme.
Klä en ugnsform 30x20 cm med bakplåtspapper.
1. Nyp ihop alla ingredienser utom dumle och mjölkchoklade till en smidig deg.
2. Tryck ut degen jämnt i långpannan.
3. Hacka dumlekolor och chokladen och strö över degen
4. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter, tills kanterna blivit gyllene
5. Ta ut och låt svalna en aning. Skär sedan i rutor medan kakan är lite ljummen.
6. Låt svalna helt innan du flyttar på kakorna.
 
 Ingredienser för långpanna i storlek 40X30 cm
300 gr rumsvarmt smör
3 dl socker
1 msk vaniljpulver 
1 msk bakpulver
3 msk ljus sirap
7, 5 dl vetemjöl
1, 5 påse dumlekola (330 gr)
100 gr mjölkchoklad
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader över och undervärme
Klä en ugnsform 40x30 med bakplåtspapper.
Steg 1-6 så som bakning i ugnsform 30x20
 
Receptet kommer från boken Baka I Långpanna deluxe. Frida Skattberg.
Ett tips: om du använder en mindre form, behöver du ev minska tiden i ugnen