Bars med puffat ris, choklad, jordnötssmör och marshmallows

Bars med puffat ris, choklad, jordnötssmör och marshmallows
 
 
 
     
Ingredienser
Bars
100 gr smör
150 gr vita marshmallows
3 msk jordnötssmör
10-12 dl puffat ris
Topping
225 gr ljus el mörk choklad
3 msk jordnötssmör
Valfritt strössel.
Instruktioner
Fodra en fyrkantig form, 20x20 cm med bakplåtspapper
1. Smät smöret i en kastrull, ta bort bort kastrullen från värmen och tillsätt marshmallows och jornötssmör. Rör om tills du får en jämn smet
2. Tillsätt puffat ris, lite i taget OBS bättre att tillsätta någon dl i taget. Blanda ordentligt till en jämn massa, den ska vara lätt att forma, men inte rinnig.
3. Fyll formen med rismassa, tryck lätt och släta till ytan
4. Smält chokladen antingen i ett vattenbad eller i micron.
5. Tillsätt jordnötssmöret, blanda allt ordentligt
6. Häll blandningen över kakan och släta till ytan.
7. Strö på valfri strössel
8. Ställ i kylen tills kakan stelnat.
9. Skär upp i lagom portionsbitar.
10. Förvara svalt i lufttät burk 
11. Går mycket bra att frysa.
 
Orginalrecept från boken Simonas Söta av Simona Muntean
Tips ! Det går bra att byta ut jordnötssmöret mot samma mängd smör.