Saftig chokladsockerkaka

Saftig chokladsockerkaka
 
         
Ingredienser 
3 ägg
3 dl strösocker (270 gr)
0,5 dl kakao ( 20 gr)
3 dl vetemjöl ( 180 gr)
2 tsk bakpulver ( 7 gr)
2 tsk vaniljsocker ( 6 gr)
125 gr smör, smält
1 dl mjölk
Instruktioner
Sätt ugnen på 180 grader
Smörj och bröa en 2.5 liters sockerkaksform 
1. Smält smöret på låg värme
2. Vispa ägg och socker pösigt så att sockerkristallerna löses upp
3. Blanda kakao, mjöl, bakpulver, vaniljsocker.
4. Sikat ner blandningen i äggblandningen
5. Blanda allt ordentligt.
6. Tillsätt smöret och mjölken.
7. Rör med en slikepot så att allt blandas ordentligt.
8. Grädda längst ned i ugnen ca 37 - 40 minuter
9. Låt svalna i formen.
 
Jag har använt mig av formen Kugelhopf  från Nordic Ware. 
 

 

Mer från bloggen

Till bloggens startsida

Om mig

Kristina

Som nybliven senior har jag nu tid att ägna mig åt mitt intresse att baka. Jag bakar olika sorters matbröd, kaffebröd. Testar gärna för mig nya recept, men bakar gärna efter mina "gamla" beprövade recept.

Sociala medier

Kategorier

Arkiv