Potatisfrallor

Potatisfrallor
 
  
Ingredienser för ca 22 st
5 dl mjölk
2 dl rapsolja
600 gr kokt potatis
50 gr jäst
2,5 tsk salt
2 tsk strösocker
720-780 gr vetemjölspecial 
Topping 
Mjölk
Vetemjöl
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader. 
1. Mosa den kokta potatisen (använd tex. gaffel eller potatispress)
2. Värm mjölk och rapsolja till fingervarmt (37°)
3. Lös upp jästen med lite av blandningen. Tillsätt resten av blandningen, salt och strösocker.
4. Arbeta in kokt potatis och vetemjöl tills degen vid bearbetning släpper bunkens kanter.
5. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
6. Arbeta ut 11 st bullar. Lägg dem på en ugnsplåt. Låt jäsa under bakduk i 30 min.
7. Pensla bullarna med mjölk. Strö på lite vetemjöl. 
Grädda mitt i ugnen 225° i ca 12 min.

 

Obs. Om torrjäst används, ta undan 1-2 dl mjöl och blanda ner torrjästen. Låt stå 10 minuter så att jästen aktiveras. 

Jag använder vetemjölspecial men det går bra med vetemjöl.