Citronrutor på mördegsbotten

Citronrutor på mördegsbotten
 
    
Ingredienser för ca 20 bitar
Mördegsbotten
115 rumsvarmt smör
3,25 dl vetemjöl
1,25 dl florsocker
Citronfyllning
3,75 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1-2 msk citronskal
1 dl vetemjöl
4 ägg
citronsaft från 1,5 st citroner
Dekoration
Florsocker
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader över och undervärme
Klä en form i måtten 20x20 med bakplåtspapper
Mördegsbotten
1. Blanda vetemjöl och florsocker 
2. Tillsätt smöret och nyp ihop till en smulig deg
3. Pressa ihop degen på botten av formen, så att hela botten täcks. Använd gärna baksidan på en sked. Försök att få botten så jämn som möjligt.
4. Grädda botten i ca 15 minuter i mitten av ugnen.
Citronfyllning
1. Blanda/vispa alla ingredienser till fyllningen.
2. Häll fyllningen i det förgräddade mördegsbotten.
3. Grädda i ytterliggare 25 minuter, eller tills fyllningen har stelnat.
4. Efter att kakan kallnat, skär i bitar ca 4x4 cm.
5. Dekorera med florsocker innan servering
 
Receptet kommer från cookiesandsweets.se Simona Muntean