Sega marskakor
Det här behövs till cirka 40 st Marskakor:
220 gram rumsvarmt smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 Mars
Instruktioner
Ställ ugnen på 200 grader, över -och undervärme och ta fram en plåt med bakplåtspapper
1.Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen.
2. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen.
3. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela och rulla ut till 3 längder och grovhacka marsen.
4. Gör en grop på längden och fyll med med grovhackad mars.
5.Nyp ihop & baka in chokladen och ställ in i mitten och grädda i cirka 10-12 minuter.
6. Låt längderna svalna något, men inte kallna helt, innan du skär dem i snittar.
Goda att både äta kalla & ljumna.Kan frysas
Receptet kommer från jennysmatblogg.nu