Bananbröd med choklad

Bananbröd med choklad
 
 
    
 
Ingredienser för ett bröd
3 mogna bananer 
100 gr smör
0,5 dl jordnötssmör (rumsvarmt)
2 ägg
2 dl farinsocker (150 gr)
210 gr vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk ingefära
1 tsk kanel
ev 55 gr choklad som extra smaksättning 
1 banan som dekoration
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader över-och undervärme
Klä en limpform med baplåtspapper 
 
1. Mosa bananerna
2. Vispa farinsocker och ägg  poröst
3. Smält smöret på medelvärme, blanda i jordnötsmöret. Ta bort från värmen
4. Blanda de torra ingredienserna 
5. Tillsätt lite i taget växelvis smörblandningen och de torra ingredienserna till de mosade bananerna.
6. Blanda allt ordentligt
7. Tillsätt chokladen och arbeta in den i smeten.
8. Häll smeten i limpformen.
9. Dela bananen och lägg den snyggt som dekoration.
10 .Grädda i 40-45 minuter i mitten av ugnen.
 
 
 
 

Mer från bloggen

Till bloggens startsida

Om mig

Kristina

Som nybliven senior har jag nu tid att ägna mig åt mitt intresse att baka. Jag bakar olika sorters matbröd, kaffebröd. Testar gärna för mig nya recept, men bakar gärna efter mina "gamla" beprövade recept.

Sociala medier

Kategorier

Arkiv