Bananbröd med choklad

Bananbröd med choklad
 
 
    
 
Ingredienser för ett bröd
3 mogna bananer 
100 gr smör
0,5 dl jordnötssmör (rumsvarmt)
2 ägg
2 dl farinsocker (150 gr)
210 gr vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk ingefära
1 tsk kanel
ev 55 gr choklad som extra smaksättning 
1 banan som dekoration
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader över-och undervärme
Klä en limpform med baplåtspapper 
 
1. Mosa bananerna
2. Vispa farinsocker och ägg  poröst
3. Smält smöret på medelvärme, blanda i jordnötsmöret. Ta bort från värmen
4. Blanda de torra ingredienserna 
5. Tillsätt lite i taget växelvis smörblandningen och de torra ingredienserna till de mosade bananerna.
6. Blanda allt ordentligt
7. Tillsätt chokladen och arbeta in den i smeten.
8. Häll smeten i limpformen.
9. Dela bananen och lägg den snyggt som dekoration.
10 .Grädda i 40-45 minuter i mitten av ugnen.