Cookies med After Eight

 Cookies med After Eight
 
     
 
 Ingredienser till ca 36 st 
225 smör, smält
2, 1/4 dl socker (200gr)
2 ägg
200 gr choklad, hackad
2 tsk bakpulver
6 dl vetemjöl (360 gr)
36 st after eigtht bitar

  
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader över och under-värme. Alt 175 grader varmluftsugn
 
1. Smält smöret och blanda ner sockret i smöret
2. Tillsätt ett ägg i taget och blanda ordentligt innna ägg nr två tillsätts
3. Blanda i den hackade chokladen
4. Väg upp mjölet i en bunke, tillsätt bakpulvret. Blanda ordentligt
5. Tillsätt lite mjöl i taget och arbeta in i degen
6. När allt mjöl är tillsatt kommer degen att vara lite kladdig. Ev så behövs det tillsättas lite mer mjöl. Degen ska vara kladdig men hanterbar
7. Rulla små bollar ungerfär 36 st.
8. Lägg på bakplåtsklädd plåt. Plata till dem lite
9. Grädda i 10-15 minuter (beroende på ugn) de ska vara lite bruna i kanterna.
10. Lägg på en after eight på varje cookies direkt efter att plåten tagits ut ur ugnen.
11. Låt svalna/kallna innan de fryses in.