Jordnötssmörbollar

Jordnötssmörbollar
 
Ingredienser för ca 24-27 st
Fyllning
150 gr jordnötssmör
75 gr smör, rumsvarmt
3 dl florsocker
2-2,3 dl rispuffar
Dekor
200 gr choklad (mjölk, mörk eller vit)
Jordnötter
Instruktioner
1. Vispa jordnötssmör och smör till en smidig/mjuk deg
2. Tillsätt florsocker och rispuffar, vispa/blanda allt ordentligt
3. Rulla till bollar, utifrån vilken storlek som du gör dem så får du x-antal bollar
4. Ställ in i kylen minst 10 minuter, men gärna längre
Dekor
1. Smält valfri choklad över ett vattenbad eller i micron
2. Ta fram endast några stycken bollar  i taget
3. Använd en gaffel eller tandpetare för att hålla i bollen, doppa bollen i den smälta chokladen. Se till att alla sidor täcks av choklad.
4. Ställ den färdigdoppade bollen på ett galler eller bakplåtspapper. 
5. Dekorera med hackade jordnötter 
 
Förvara i kylskåp eller frys dem.
Grundreceptet kommer från cookiesandsweets.se
Simona Muntean.
Till bloggens startsida

Om mig

Kristina

Som nybliven senior har jag nu tid att ägna mig åt mitt intresse att baka. Jag bakar olika sorters matbröd, kaffebröd. Testar gärna för mig nya recept, men bakar gärna efter mina "gamla" beprövade recept.

Sociala medier

Kategorier

Arkiv