Jordnötssmörbollar

Jordnötssmörbollar
 
Ingredienser för ca 24-27 st
Fyllning
150 gr jordnötssmör
75 gr smör, rumsvarmt
3 dl florsocker
2-2,3 dl rispuffar
Dekor
200 gr choklad (mjölk, mörk eller vit)
Jordnötter
Instruktioner
1. Vispa jordnötssmör och smör till en smidig/mjuk deg
2. Tillsätt florsocker och rispuffar, vispa/blanda allt ordentligt
3. Rulla till bollar, utifrån vilken storlek som du gör dem så får du x-antal bollar
4. Ställ in i kylen minst 10 minuter, men gärna längre
Dekor
1. Smält valfri choklad över ett vattenbad eller i micron
2. Ta fram endast några stycken bollar  i taget
3. Använd en gaffel eller tandpetare för att hålla i bollen, doppa bollen i den smälta chokladen. Se till att alla sidor täcks av choklad.
4. Ställ den färdigdoppade bollen på ett galler eller bakplåtspapper. 
5. Dekorera med hackade jordnötter 
 
Förvara i kylskåp eller frys dem.
Grundreceptet kommer från cookiesandsweets.se
Simona Muntean.