Citronpaj

Citronpaj
 
 
         
Ingredienser 
Pajskal 
100 gr smör, smält
14 st digistivekex (180 gr)
Fyllning
5 ägg
1 burk sötad kondenserad mjölk 397 gr
1 dl citronsaft ( 2 citroner)
2 msk citronzest
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader över och undervärme
Använd en form med avtagarbar kant, rund form 23 cm alt en avlång form 10 x30 cm
Pajskal
1. Smält smöret på medelvärme
2. Mixtra kexen till ett fint smul
3. Blanda smör och kexsmulorna ordentligt.
4. Klä en form med "degen" 
 5. Förgrädda skalet i 10 minuter
Fyllning
Sätt ugnen på 150 grader
1. Separera äggulan från vitan (spara vitan till maräng, om du vill dekorera med maräng)
2. Vispa försiktigt samman äggulorna med den kondenserade mjölken
3. Tillsätt citronsaft och citronzest
4. Blanda allt ordentligt
5. Fyll formen med fyllningen, och grädda i 10 minuter
6. Låt svallna, sätt sedan in i kylen mnst 3 timmar innan den dekoreras.
7. Dekorera med vispad grädde, alt maräng 
 
Innan pajen dekoreras går det bra att frysa den.
Kan även fördelas i 8 tartellet formar. 
Grundreceptet kommer från Camilla Hamid.