kelfstrobakar.se - Praliner med mjölkchoklad
Praliner med mjölkchoklad #praliner#mjölkchoklad#hallon#

Praliner med mjölkchoklad

 
 
Ingredienser ca 40 st 
Till formarna
255 gr mjölkchoklad
55 gr mjölkchoklad
Till lock på formarna
80 gr mjölkchoklad
20 gr mjölkchoklad
Smaksättning 
Hallonpyre
Bryntsmörkola
Bailys 
Vaniljfyllning
 
Börja med att göra fyllningen
Hallonpyre:
2 dl hallon färsk eller frysta
2 msk grädde
80 gr vit choklad
 
1. Koka upp hallon och grädde i en kastrull, när det småkokar mixar du med en mixerstav. 
2. Tillsätt chokladen och låt den smälta i kastrullen några sekunder, blanda sedan till en jämn fyllning.
3. Häll i en spritspåse och låt den svalna innan du fyller pralinerna med den.
 
Bryntsmörkola:
2 dl grädde
1 dl mjölk
2 msk strösocker
0,5 dl ljus sirap
50 gr smör att bryna
 
1. Koka upp alla ingredienserna utom smöret i en kastrull. 
2. Låt koka till 105 grader, rör så att den inte kokar fast och bränns
3. Bryn smöret i en annan kastrull, när smöret tystnat och slutat skumma samt doftar nötigt så är det klart.
4 .Häll försiktigt ner det smälta smöret i gräddblandningen, obs häll lite i taget och blanda ordentligt. Ta med de små bruna kornen. De är godast och smakar karamell.
5. Häll i en spritspåse och låt svalna i kylskåpet.
 
Baileys
0,5 dl vispgrädde
2 msk baileys
100 gr vit choklad
 
1. Koka upp grädden och baileys
2. Dra kastrullen från värmen och tillsätt chokladen. 
3. Låt den smälta i kastrullen några sekunder, blanda sedan till en jämn fyllning.
 
Vaniljfyllning
100 gr choklad med vaniljsmak
1 tsk smör
1/3 dl grädde
 
1. Smält choklad och smör i en kastrull
2. Koka upp grädden i en annan kastrull
3. Blanda i grädden och rör ihop till en jämn fyllning.
 
Temperering:
1. Sätt en bunke med 255 gr choklad , över ett vattenbad/kastrull. Viktigt att inte botten på formen har kontakt med vattnet.
2. Smält chokladen till 45 grader.
3. Ta bort bunken från kastrullen och tillsätt 55 gr choklad. Rör om i chokladen så att de 55 gr choklad smälter, samt att värmen på chokladen går ner till 25 grader.
4. Sätt tillbaks bunken över vattenbadet och öka upp chokladen till 30 grader.