Kladdkakekakor

 
Med ljus choklad 
 Med mörk choklad
  
 
 Kladdkakekakor, 20 stycken
50 g smör
150 g mjölkchoklad eller mörk choklad
2 dl strösocker
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret. Hacka chokladen och smält den i smöret.
3. Rör samman strösocker och ägg, rör ner den smälta chokladen.
4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt. Rör ner i smeten och blanda väl. Ställ smeten i kylen 15 minuter för att den ska sätta sig.
5. Forma små bollar och lägg glest på en plåt med bakplåtspapper.
6. Baka mitt i ugnen 8-12 minuter tills de fått fin färg. 8 minuter = riktigt kladdigt, 12 minuter segmjuka kakor.