Ostfrallor

       
Ingredienser 
100 gr torr jäst
5 dl mjölk
5 dl vatten
2 msk honung
2 tsk salt
ca 1360-1440 gr vetemjöl special
Till pensling 
1 ägg
Riven valfri ost.
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader
1.Blanda 100 gr torrjäst med 2 dl mjöl låt stå i 10 minuter
2. Värm mjölken och vattnet till fingervarmt (37 grader)
3. Tillsätt mjöl lite i taget.
4. Tillsätt den aktiverade torrjästen
5.Tillsätt honung, salt.
6.Tillsätt mer mjöl, lite i taget.
7.Blanda ordentligt degen i 5-10 minuter, tills den släpper bra från kanterna
8. Ta upp degen och arbeta ihop den lite
9. Dela degen i 2 delar.
10. Varje del delas i 12 delar (beroende på vilken storlek som du vill ha dem i)
11. Rulla varje bit till en boll
12. Låt jäsa på baklåt under bakduk i ca 45-60 minuter
13. Pensla med ägg och strö över riven ost 
14. Grädda i ca 9-11 minuter, tills den har fått fin färg
15. Låt svalna på ett galler under en bakduk
 
Det går lika bra att använda färsk jäst.
Likaså att halvera receptet. Jag tycker oftast, att när jag ändå bakar så kan jag baka på 1 liter vätska.
 Viktigt att inte all mjöl tillsätts på en gång. Ibland går det åt mindre mjöl i bland lite mer.