Choklad snittar

 
Ingredienser
100 gr rumsvarmt smör
1 dl strösocker (90 gr)
2 msk ljus sirap
2 dl vetemjöl (120 gr)
2 msk kakao
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 gr grovhackad choklad (mjölk-ljus eller mörk)
 
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
1. Rör smör, socker och sirap mjukt.
2. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt
3. Blanda allt till en rätt så lös deg
4. Plasta in degen och låt den ligga i kylskåpet 20-30 minuter
5. Dela degen i 3 rullar, forma till tunna rullar
6. Lägg dem på en bakplåtsklädd plåt.
7. Platta till rullarna lätt och strö över chokladen
8. Grädda i mitten av ugnen i 7-8 minuter, kakorna kan fortfarande vara lite mjuka när man tar ut dem ur ugnen,de stelnar till när det svalnar.
9. Skär dem i snedda snittar, när de svalnat lite.