Vit chokladrutor med matcha grönt te

 
 
  
Ingredienser till ca 20 bitar
Pajbotten
115 gr smör, rumsvarmt
1 dl florsocker
3 1/4 dl vetemjöl
Fyllning 
200 gr vit choklad, smält och lite avsvalnat
200 gr färskost naturell
1 msk matcha te pulver 
0,5 dl strösocker
2/3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
Garnering
Florsocker
Instruktioner 
Sätt ugnen på 175 grader
Klä en rektangulär form 20x20 med bakplåtspapper
Botten 
1. Blanda vetemjöl och florsocker, tillsätt smöret och nyp ihop till en smulig deg
2. Klä botten med degen, försök att få den så jämn som möjligt.
3. Grädda i 10 till 15 minuter, botten ska bli fast men inte färdig gräddad
Fyllning
1. Smält chokladen, och låt den svalna
1. Rör/vispa choklad, färskost,matcha te, strösocker, vaniljsocker och vetemjöl till en smidig smet.
2. Tillsätt ett ägg i taget och rör/vispa till slätt smet.
3. Häll fyllningen i den förgräddade pajbotten.
4. Grädda i ytterliggare 20-25 minuter. Eller till fyllningen känns stabil/har stelnat.
5. Efter att den har svalnat, kan den dekoreras med florsocker och skäras upp i lagom stora bitar.
6.Förvaras svalt i burk med lock. 
 
Om den dekoreras med florsocker och sedan förvaras i kylskåp, så tänk på att florsockret smälter på kakan.
Jag köpte mitt matcha te pulver i Tee och kaffe affär, men ska även finnas på hälsokost affärer och via webben.