Wienerstänger

Ingredienser för ca 60 st
250 gr smör, rumsvarmt
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
6 dl vetemjöl (360 gr)
1/2 tsk hjortronsalt
Fyllning
3-4 msk fast sylt
Glasyr
2 dl florsocker
1 1/2-2 msk vatten
 
Instruktioner
Ugn 200 grader, varmluft 175 grader
1. Rör smör och socker mjukt
2. Tillsätt äggen, ett i taget och mjölet blandat med hjortronsaltet
3. Arbeta till en smidig deg
4. Dela degen i 4 delar, forma till ca 40 cm långa längder. Lägg dem på bakplåtsklädda plåtar
5. Gör en fördjupning i mitten på varje längd. Fyll med sylt
6. Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter
7.Blanda ingredienserna till glasyren. Bred den på de varma längderna
8. Skär dem på snedden i cirka 2 centimeter breda bitar.
 
1 kommentar
Tess

De ser underbart goda ut! :D