Silviakaka med kokos och citron

Fina 5x5 cm rutor
 
Nu ska kakan bara få vila lite till innan den skärs i lagom stora bitar.
 Ingredienser för ca 50  rutor (5x5 cm)
6 ägg
5 1/5 dl strösocker ( 495 gr)
skalet av 1 citron
6 dl vetemjöl ( 360 gr)
1 msk bakpulver
3 dl kokande vatten.
Glasyr
200 gr smör
3 dl strösocker (270 gr)
1 tsk vaniljsocker
2 ägg gulor
2 tsk pressad citron
Dekoration
1 dl kokosflingor
 
Instruktion
Sätt ugnen på 175 grader
1. Vispa ägg och socker poröst. I ca 5 minuter.
2. Tillsätt citronskalet
3. Blanda mjöl och bakpulver, vänd ner det i smeten tillsammans med det heta vattnet. Obs mjölet ska siktas ner. Bästa är att sikta mjöl och bakpulver en gång för att sikta det ytterliggare när blandningen ska vändas ner i smeten.
4. Häll smeten i en långpanna, ca 30x40 cm,med bakplåtspapper i botten
5. Grädda i nedre delen av ugnen, 25-30 cm. Låt svalna
Glasyr
1. Smält smöret tillsammans med sockret i en kastrull,se till att sockerkristallerna löses upp. Låg värme och rör ofta/hela tiden så att det inte bränns.
2. Ta från värmen och rör i resten av ingredienserna.
3. Låt svalna, men inte stelna. Bred glasyren på kakan och strö på kokosen.
4. Skär i rutor
 
Jag vispar ägg och socker i köksassistenten tills ägg och socker är riktigt vitt och pösigt, men har du inte något assistent så kan du vispa med elvisp i en bunke. Det som är viktigt är att man vispar socker och ägg riktigt pösigt/vitt
Vänd varsamt ned de de torra ingredienserna och vattnet, med en slikepot så att volymen på ägg/socker inte vispas bort.