Mazarintårta

 
 
Ingredienser 
Mördeg
3 dl vetemjöl (180 gr)
1/2 tsk bakpulver
100 gr kylskåpskallt smör
2,5 msk socker (knappt 1/2 dl)
1/2 ägg
Fyllning
50 gr rumsvarmt smör
150 gr mandelmassa
2 ägg
3 msk vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
Garnering
2-3 dl florsocker + vatten
eller
2-3 dl florsocker + glukossirap 
 
Klä en springform ca 23 cm i diameter med bakplåtspapper på botten och sidorna
Sätt ugnen på 175 grader 
Mördeg
1. Arbeta ihop mjöl, bakpulver, smör, socker och ägg till en mördeg. 
2. Platta ut degen och lägg den i gladpack eller plastpåse, lägg i kylen och låt den bli kall i ca 1 timme.
3. Kavla ut degen tunt och "klä" formen med degen i botten och en bit upp på kanterna.
Fyllning.
1. Rör smöret smidigt, tillsätt mandelmassa rör ned 1 ägg i taget. Blanda ner mjöl och bakpulver.
Obs om du använder elvisp använd då krokarna, inte visparna.
Viktigt att inte vispa in luft i fyllningen.
Fördela fyllningen i formen, fyll inte riktigt ända upp. Det ska vara en liten kant utan fyllning, 
Grädda i ca 20 minuter. Låt kakorna svalna lite , stjälp upp dem ur formarna.
Garnering
1. Blanda florsocker och lite vätska tex vatten, kaffe eller apelsinsaft.
 2. Blanda florsocker med glukossirap eller vit sirap. Obs det går åt upp till 1-2 dl sirap, för att få blandningen lite smidigare, ställ skålen i varmt vatten och rör om så blir den lättare att hantera.
3. Lägg på garneringen med en palett, obs lägg inte på ett tjockt lager, det ska vara lite genomskinligt.
 
Fyllningen kan smaksättas tex med hallon, kardemumma, apelsin.