Kladdkaka med chokladganache

Ingredienser 
100 gr smör
1,5 dl strösocker
1 dl brun farinsocker strö
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 krm äkta vaniljpulver
1 krm salt
Chokladganache
200 gr mörk choklad (minst 55%)
2 dl vispgrädde
valfri strössel till garnering
Instruktioner:
Sätt ugnen på 200 grader
Spänn ett bakplåtspapper i botten på formen 20 cm i diameter,
om större form ska användas ta receptet x 1,5
 
1.Smält smöret och låt det svalna
2. Blanda strösocker, farinsocker, vaniljpulver och äggen  i en bunke.
Obs ska inte vispas endast blandas ordentligt.
3. I en annan bunke blandas mjöl, kakao och salt
4. Sikta ned mjölblandningen och blanda lite
innan du tillsätter det avsvalnade smöret
5. Blanda allt till en jämn smet.
Obs kladdkake smet skall aldrig vispas.
6. Häll ner smeten i formen 
7. Grädda i mitten av ugnen ca 18-20 minuter
Den ska vara kladdig i mitten men inte för lös, och färdig i kanterna
Låt svalna ordentligt (gärna att det ställs i kylskåpet över dagen
eller natten)
 
Ganache 
1. Grovhacka den mörka chokladen
om inte chokladknappar används.
Lägg chokladen i en värmetålig form
2. Häll upp vispgrädden i en kastrull och värm upp
3. Ta bort från värmen precis innan grädden börjar att koka
4. Häll den varma grädden över chokladen och l
åt den stå i 5 minuter
5. Rör om så att grädde och choklad blandas väl
6. Ställ ganachen i kylen, och med 5 minuters mellanrum
rör om i ganachen tills den blir en mjuk och spritsbar form
Det tar ca 20-30 minuter
Spritsa ganachen på kladdkakan och
garnera med valfri strössel.