Kalljästa ostfrallor

Kalljästa ostfrallor
 
Ingredienser för 12-16 st 
25 gr jäst 
5 dl vatten
2 msk olivolja
1 msk honung
1 tsk salt
ca 12 dl vetemjöl
Pensling
1ägg uppvispat med lite salt och vatten
Garnering
Valfri smakrik ost
Instruktion.
Bröden ska gräddas i 225 grader i ca 15-20 minuter
 
Dag 1 kväll
 
1. Rör ut jästen i vattnet, tillsätt olivolja, honung och salt.
2. Blanda i mjöl och arbeta ihop till en smidig deg.
Kör den på lägsta hastighet i ca 20 minuter.
3. Lägg över degen i plastbunke och täck över med plast
4. Degen ska jäsa i 30 minuter, innan den ställs in i
kylskåpet i minst 8-10 timmar elller över natten
Dag 2 morgonen
5. Ta fram degen på morgonen och stjälp upp den på
mjölat bakbord.
Den är kall och lite stum, den kan ligga framme ett litet tag
innan den delas och arbetas med.
6. Dela degen i minst 12 bitar.
7. Forma varje bit till en rund boll, lägg på bakplåt och
låt dem jäsa under bakduk i 30 minuter
8. Pensla bröden med uppvispat ägg och lägg på valfri ost.
9. Grädda tills de har fått fin färg,
tiden beror på vilken storlek som det är på bröden.
10. Låt svalna på galler utan bakduk
 
Obs välj en stor storlek på plastbunken som degen ska jäsa i.
Jag la över min deg i en plastlåda med lock
där den fick jäsa klart i kylen. 
 
 
 
 
Instruktioner: