Fudgekaka

Uppskurna i lagom stora bitar 

Smeten klar att fördelas i formen

Fördelad i formen
Gräddad i 20 minuter, kladdig 
Fudgen färdig för att fördelas på kakan
Jag har valt att strö på havssalt
Ingredienser till ca 20 bitar
200 gr smör
3 dl strösocker
2 ägg
1 dl kakao
4 tsk vaniljsocker
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
Glasyr
2 dl vispgrädde
2 dl strösocker
2 msk ljus sirap
100 gr mörk choklad ( eller 100 gr ljus choklad, även 50/50 blir också gott)
100 gr smör
Topping 
havssalt, frystorkade hallon. 
 
Instruktioner:
Sätt ugen på 175 grader
 
1. Klä en liten långpanna, ca 35x20 cm, med bakplåtspapper.
2. Smält smör och ta av från värmen. Rör ner socker och ägg.
3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör ner dem i smörblandningen.
4. Blanda till en slät massa. Bred ut smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 15-20 min. Kakan ska vara kladdig. Låt kallna. 
 
Glasyr

1. Bryt chokladen i bitar och blanda alla ingredienser, utom smöret, i en kastrull.

2. Koka massan tills den tjocknar, ca 10-15 min.

3. Ta av från värmen och blanda ner smöret.

4. Bred glasyren över kakan. Strö ev. över lite flingsalt.

5. Ställ kallt att stelna och skär sedan i rutor.

 

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: