Morotskaka

Inte så snygga som de som konditorn bakar, men mycket goda 
Klara för att dekoreras med glasyr
Allt är blandat och klart för att hällas i bakformen
Ingredienser för ca 20 st
2.1/2 dl rapsolja
3 dl strösocker
3 ägg
5 dl (250 gr) fint rivna morötter
4 dl (240 gr) vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk  mald kanel
lite riven muskot
1/2 tsk salt
Glasyr
1 dl florsocker
2 msk citronsaft
200 gr färskost (Philadelphia)
3/4 dl vispgrädde
 
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader alt varmluft på 150 grader
Klä en ugnsform i storlek 20x30 cm med bakplåtspapper.
 
1. Vispa ägg, socker och olja.
2. Riv morötterna och rör ner i smeten
3. Blanda vetemjöl, bakpulver, kanel,muskot och salt i en skål
4. Sikta ned mjölblandningen i smeten. Var noga med att allt blandas utan några klumpar
5. Häll smeten i formen
6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter. Kakan ska kännas torr 
7. Stjälp upp kakan ur formen och låt svalna
8. Skär kakan i lagom stora bitar innan glasyren läggs på
Glasyr
1. Rör ner florsocker och citronsaft i färskosten
2. Tillsätt grädde och vispa glasyren fluffig med elvisp
3. Bred glasyren i ett jämnt lager över kakan. 
 
 
 
Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: