Tosca bullar #mandelmassa#socker#mandelspån#smör#kardemumma#

Tosca bullar.

En kopp kaffe och en tosca bulle smakar bra nu.
Många bullar blev det.
Tosca smeten kommer att smälta och flyta ut över bullen.
Ingredienser för ca 60 st
50 gr jäst
5 dl mjölk
150 gr rumsvarmt smör
1 1/2 dl socker
1 tsk salt
2 tsk stött kardemumma
15-16 dl vetemjöl
Fyllning
150 gr mandelmassa
100 gr smör
Tosca
75 gr smör
1 1/2 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
150 gr mandelspån
 
Instruktioner:
Sätt ugnen på 225 gr ca 30 minuter innan
det är dags att grädda bullarna.
 
1. Smula jästen i en skål
2. Värm mjölken till 37 grader och häll över jästen.
Rör tills den lösts upp.
3. Tillsätt smöret uppdelat i mindre bitar, socker, salt,
kardemumma och det mesta av mjölet.
4. Arbeta degen väl i maskin 10 minuter eller 15 minuter för hand.
5. Låt degen vila i 15 minuter.
Fyllning
6. Riv mandelmassan till fyllningen och rör ihop med smör.
7. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två bitar.
8. Kavla ut varje bit till en avlång platta och bred på fyllningen.
9. Rulla ihop från långsidan och skär i bitar.
10. Ställ i formar med snittytan upp.
11. Låt jäsa i cirka 1 timme.
Tosca
1. Blanda smör, socker, vetemjöl och mjölk i en kastrull
och smält ihop under omrörning.
2. Rör i mandelspån och låt svalna.
 
Lägg på en klick toscasmet på varje bulle och grädda i
ca 10 minuter.