Fröknäcke

 Klart att ätas
 I väntan att läggas över 
 Ser bra ut efter 60 minuter i ugnen
 Nu ska den stå och svälla i 15 minuter
 Ingredienser för 2 plåtar
200 gr solrosfrön
1 dl hela linfrön
1 dl sesamfrön
2 dl pumpafrön
2 msk fiberhusk
2 msk mandelmjöl
1 tsk salt
5 dl vatten
0.5 dl vallmofrön
Flingsalt
 
Instruktioner:
Sätt ugnen på 160 grader
 
1. Blanda allt utom vallmon och flingsaltet i en bunke
2. Låt smeten stå framme och svälla i ca 15 minuter.
3.  Bred ut smeten tunt på två bakplåtsklädda plåtar.
4. Strö över vallmon och flingsalt
5. Sätt in båda plåtarna samtidigt.
6.  Grädda i ca 60-70 minuter
7. Byt plats på plåtarna efter ca 30 minuter
8. Låt bröden svalna någon minut. ( om de har svalnat för mycket, blir det svårt att lossna dem)
9. Lossna dem försiktigt från bakplåtspappret.
10.  Förvaras torrt.

 

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: