Vit Chokladmoussetårta

Firar midsommar med en god tårtbit och ett glas prosecco
Ingredienser för 6-8 bitar
Botten
300 gr mandelmassa
3 ägg
2 msk kakao
Mousse
200 gr vit choklad
3 äggulor
4 dl vispgrädde
Garnering
1/2 L jordgubbar
 
Instruktioner:
Sätt ugnen på 175 grader
Smörj en form med löstagbar kant 24 cm i diameter.
Obs smörj med kallt smör. 
Botten:
1. Riv mandelmassan på grova sidan på rivjärnet.
2. Blanda med ägg och siktad kakao till en jämn smet.
3. Häll smeten i den smorda formen.
4. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter.
5. Låt kakan kallna.
Mousse:
1. Smält chokladen i vattenbad,
rör ofta så den inte bränns vid i botten.
2. Låt chokladen svalna.
3. Rör ner äggulorna i den svalnade chokladen
4. Vispa grädden och blanda med chokladen.
5. Häll smeten i formen över bottnen.
6. Frys i minst 4 timmar
Ta ut tårtan minst 30 minuter före servering.
Garnera med jordgubbar.