Kesobröd
Gott och nyttigt bröd.
Dags för ugnen.
Klart, bara att skära upp några skivor.
Ingredienser för 1 bröd.
250 gr keso
5 ägg
1/2 dl rapsolja
3 tsk bakpulver
2 tsk salt
3 tsk fiberhusk
50 gr kruskakli ( om du inte tål gluten, använd 50 gr fibrex ( 2,5 dl))
50 gr hela linfrön (ca 3/4 dl)
40 gr solrosfrön ( 1/2 dl)
40 gr sesamfrön (drygt 1 dl)
30 gr hackade valnötter (ca 3/4 dl)
Ugn 180 grader, 150 grader, 180 grader
Börja med att sätta på ugnen 180 grader
Instruktioner:
1. Blanda keso, ägg och rapsolja i en bunke. Blanda allt med en handvisp eller slickepott.
2. Tillsätt resten av ingredienserna. Blanda allt
3. Låt stå i 10 minuter, så att fiberhusken sväller.
4. Lägg bakplåtspapper i en bakform som rymmer ca 1 1/2 liter.
5. Häll i degen. Se till att den blir jämnt fördelad.
6. Grädda i 180 grader varm ugn i ca 30 minuter.
7. Sänk värmen till 150 grader och grädda ytterliggare i 30 minuter.
8. Höj värmen till 180 grader igen, samt ta ut brödet ur formen.
9. Grädda brödet ytterliggare ca 20 minuter, så att även sidorna får en jämn och fin färg.
lät riktigt gott