Kesobröd

 
 Gott och nyttigt bröd.
 Dags för ugnen.
Klart, bara att skära upp några skivor. 
Ingredienser för 1 bröd.
250 gr keso
5 ägg
1/2 dl rapsolja
3 tsk bakpulver
2 tsk salt
3 tsk fiberhusk
                                                                        50 gr kruskakli ( om du inte tål gluten, använd 50 gr fibrex ( 2,5 dl)) 
                   50 gr hela linfrön (ca 3/4 dl)
            40 gr solrosfrön ( 1/2 dl)
40 gr sesamfrön (drygt 1 dl)
30 gr hackade valnötter (ca 3/4 dl)
 
Ugn 180 grader, 150 grader, 180 grader
Börja med att sätta på ugnen 180 grader
Instruktioner:
1.  Blanda keso, ägg och rapsolja i en bunke. Blanda allt med en handvisp eller slickepott. 
2. Tillsätt resten av ingredienserna. Blanda allt
3. Låt stå i 10 minuter, så att fiberhusken sväller.
4. Lägg bakplåtspapper i en  bakform som rymmer ca 1 1/2 liter.
5. Häll i degen. Se till att den blir jämnt fördelad.
6. Grädda i 180 grader varm ugn i ca 30 minuter.
7. Sänk värmen till 150 grader och grädda ytterliggare i 30 minuter.
8. Höj värmen till 180 grader igen, samt ta ut brödet ur formen.
9. Grädda brödet ytterliggare ca 20 minuter, så att även sidorna får en jämn och fin färg. 
 
 
 
 
1 Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom! skriven

lät riktigt gott

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: