Focaccia

 
 Snart dags att skära/bryta en bit och bara njuta.
 Färdigjäst och smaksättningen klar. 
Ingredienser för 2 bröd.

25 gr färsk jäst

3 dl ljummet vatten

1/2 dl olivolja

2 msk honung

1 msk flingsalt

7–8 dl vetemjöl special

Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning

Instruktion: 

Sätt ugnen på 225 grader

1.Smula jästen i en bunke och vispa ut den med vatten,

olivolja, honung och flingsalt.

2.Tillsätt lite vetemjöl i taget, arbeta samman till en deg,

knåda den i cirka 5 minuter.

3.Jäs degen i bunken täckt med bakduk till dubbel storlek i cirka 45 minuter.

4.Häll upp degen på mjölat bakbord, dela i två bitar,

knåda och forma till två bollar. Platta ut tills de är cirka 1 1/2 cm tjocka.

5.Jäs till dubbel storlek under bakduk på en oljad plåt

med lite flingsalt i bottnen i cirka 30 minuter.

6.Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål,

tryck ner små tomater i hålen, strö över timjan, oregano

eller valfri färsk krydda.

7.Ringla över rikligt med olivolja, strö över flingsalt.

8.Grädda bröden gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

#Focaccia#tomater#timjan#olivolja#
0 kommentarer