Chocolate chip cookies

Kakorna färdigräddade, skall nu kallna på gallret. 
 Tillsatt chokladknappar och grovhackade hasselnötter 
Hasselnötterna ska gnuggas i ren handduk efter att de har rostats i ugn.
Ingredienser 
130 gr hasselnötter (2dl)
200 gr mörk choklad eller chokladknappar
230 gr rumsvarmt smör
170 gr strösocker (1,3/4 dl)
120 gr farinsocker (1,1/2 dl)
330 gr vetemjöl (5,1/2 dl)
7 gr bikarbonat (1,1/2 tsk)
3 gr vaniljsocker (1 tsk)
3 gr salt (1 tsk)
55 gr ägg (1)
Instruktioner
Sätt ugnen på 190 grader varmluftsfunktion. Om du gräddar i vanlig ugn bör du höja värmen ca 20 grader.
Häll hasselnötterna i en form och rosta dem i ugnen i ca 8 minuter
Låt nötterna svalna, lägg dem i en ren kökshanduk och skrubba av skalen.
 
1. Hacka hasselnötterna och hel choklad ganska grovt ( chokladknappar behöver inte hackas)
2. Vispa smör, strösocker och farinsocker fluffigt i en bunke.
3. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke
4. Rör ner ägget i smörblandningen
5. Tillsätt de torra ingredienserna och arbeta ihop till en deg
6. Arbeta in hasselnötterna och chokladen
7. Dela degen i 30 bitar, rulla bitarna till kulor och placera dem glest på 2 bakplåtsklädda plåtar
8. Platta till dem lite
9. Grädda dem i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills kakorna har fått fin färg
10. Låt kakorna svalna lite innan de flyttas över dem till ett galler för att svalna helt.
11. Förfaras torrt. De kan även frysas.
 
Receptet är hämtat från boken United States of Cakes av Roy Fares.
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: