Chocolate chip cookies

Kakorna färdigräddade, skall nu kallna på gallret.

Tillsatt chokladknappar och grovhackade hasselnötter

Hasselnötterna ska gnuggas i ren handduk
efter att de har rostats i ugn.
Ingredienser
130 gr hasselnötter (2dl)
200 gr mörk choklad eller chokladknappar
230 gr rumsvarmt smör
170 gr strösocker (1,3/4 dl)
120 gr farinsocker (1,1/2 dl)
330 gr vetemjöl (5,1/2 dl)
7 gr bikarbonat (1,1/2 tsk)
3 gr vaniljsocker (1 tsk)
3 gr salt (1 tsk)
55 gr ägg (1)
Instruktioner
Sätt ugnen på 190 grader varmluftsfunktion.
Om du gräddar i vanlig ugn bör du höja värmen ca 20 grader.
Häll hasselnötterna i en form,
rosta dem i ugnen i ca 8 minuter
Låt nötterna svalna, lägg dem i en ren kökshanduk
och skrubba av skalen.
1. Hacka hasselnötterna och hel choklad ganska grovt
( chokladknappar behöver inte hackas)
2. Vispa smör, strösocker och farinsocker fluffigt i en bunke.
3. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke
4. Rör ner ägget i smörblandningen
5. Tillsätt de torra ingredienserna och arbeta ihop till en deg
6. Arbeta in hasselnötterna och chokladen
7. Dela degen i 30 bitar, rulla bitarna till kulor,
placera dem glest på 2 bakplåtsklädda plåtar
8. Platta till dem lite
9. Grädda dem i mitten av ugnen i ca 10 minuter
eller tills kakorna har fått fin färg
10. Låt kakorna svalna lite innan de flyttas över
till ett galler för att svalna helt.
11. Förfaras torrt. De kan även frysas.
Receptet är hämtat från boken United States of Cakes av Roy Fares.