Brödpudding #brödpudding#mandelmassa#choklad

Brödpudding

 
Färdig för ugnen. 
Färdiggräddad efter ca 45 minuter
Ingredienser 
Dränkning
30 gr smör
1 vaniljstång eller  (1 tsk äkta vaniljpulver)
190 gr strösocker (2dl)
265 g ägg (5st)
300 gr mjölk
300 gr grädde
Brödpudding
10-15 st lussekatter eller bullar 
100 gr mjölkchoklad
100 gr mandelmassa
Instruktioner:
Sätt ugnen på 170 grader
1. Smält smöret.
2. Dela vaniljstången och blanda vaniljfrön med sockret
( alt vaniljpulver blandas med sockret)
3. Vispa ägg och strösocker lite lätt,
blanda i grädde, mjölk och smöret.
4. Dela bullarna i mindre bitar, lägg i en smord form.
5 Riv över mandelmassa och grovhackad choklad. Blanda runt lite
6. Häll över dränkningen, och se till att bullarna suger åt sig
av dränkningen.
7 Strö över lite strösocker.
8. Grädda i mitten av ugnen. 35-45 minuter.
Kontrollera efter 35 minuter att dränkningen inte är rinnig.
Servera med lättvispad grädde och några bär tex hallon. 
 
 
#1 - - Anonym:

Så gott det var'