Ostfrallor

Ostfrallor
 

Ostfrallor, 24 stycken

50 g jäst
2,5 dl vatten (rumsvarmt)
2,5 dl mjölk (rumsvarmt)
1 msk honung
12 -13 dl vetemjöl special
2 tsk salt
50 g rumsvarmt smör

Pensling
:
1 ägg
150 g riven ost

Gör så här:
1. Smula jästen i en bunke. 
2. Lös upp jästen med degvätskan. Tillsätt honung, vetemjöl och salt och börja arbeta ihop degen.
           3. Tillsätt det rumsvarma smöret och arbeta degen i 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand tills du har smidig och elastisk deg som släpper från kanterna från bunken. 4. Baka ut degen direkt                  
        5. Ta upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Dela degen i två delar, rulla varje del till en rulle och dela i 12 bitar. Rulla varje bit till en rund fralla och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk 60-90  minuter.
6. Sätt ugnen på 225 grader.
7. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över riven ost.
8. Baka mitt i ugnen 8-10 minuter tills frallorna har fått fin färg.
9. Låt svalna på galler. Bröden går utmärkt att frysa.

 

Använd rumstempererade ingredienser.

Om torrjäst används, blanda någon dl vetemjöl och torrjästen. Låt stå i 10 minuter så aktiveras jästen.