Kalljästa frallor
Kalljästa frallor
ca 15 PORTIONER
· Ingrediense
25 g jäst
5 dl kallt vatten
2 tsk salt
1 msk honung
720 g vetemjöl special
2 msk olja till formen
+ lite mjöl till utbakning
Gör så här
- Smula jästen i en bunke och rör ut med vattnet.
- Tillsätt salt, honung och vetemjöl special och arbeta degen i cirka 10 minuter i maskin tills den känns riktigt elastisk.
- Smörj en rymlig form, jag använde en lasagneform med olja. Tippa ur degen i formen och vik ett par gånger, platta sedan till den, plasta formen och ställ i kylen.
- Låt jäsa över natten.
- På morgonen, sätt ugnen på 250 grader.
- Mjöla bänken och tippa ur den kalla degen på bordet. Mjöla även ovanpå degen och skär lagom stora frallor som du lägger på plåtar med bakplåtspapper.
- Låt frallorna bli rumsvarma i cirka 20-30 minuter.
- Baka bröden mitt i ugnen i 12-15 minuter tills de fått ordentligt med färg.
- Lägg på galler utan duk.