Kalljästa frallor

Kalljästa frallor
 
 

 

      

 

 Kalljästa frallor

ca 15 PORTIONER

·      Ingrediense

25 g jäst

5 dl kallt vatten

2 tsk salt

1 msk honung

720 g vetemjöl special

2 msk olja till formen

+ lite mjöl till utbakning

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut med vattnet.
  2. Tillsätt salt, honung och vetemjöl special och arbeta degen i cirka 10 minuter i maskin tills den känns riktigt elastisk.
  3. Smörj en rymlig form, jag använde en lasagneform med olja. Tippa ur degen i formen och vik ett par gånger, platta sedan till den, plasta formen och ställ i kylen.
  4. Låt jäsa över natten.
  5. På morgonen, sätt ugnen på 250 grader.
  6. Mjöla bänken och tippa ur den kalla degen på bordet. Mjöla även ovanpå degen och skär lagom stora frallor som du lägger på plåtar med bakplåtspapper.
  7. Låt frallorna bli rumsvarma i cirka 20-30 minuter.
  8. Baka bröden mitt i ugnen i 12-15 minuter tills de fått ordentligt med färg.
  9. Lägg på galler utan duk.