Kokostosca i långpanna
Botten
- 200 g smör
- 5 dl strösocker (450 gr)
- 2 krm salt
- 1 dl kakao (40 gr)
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 dl vetemjöl (180 gr)
- 4 ägg
Kokostosca
- 75 g smör
- 1 dl ljus sirap
- 1,5 dl strösocker (135gr)
- 1,5 dl vispgrädde
- 5,5 dl riven kokos [200 gr]
Gör så här
- Botten
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om till en slät smet. Sätt ugnen på 200 grader. - Bred ut smeten i en långpannan, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.
- Grädda kakan mitt i ugnen i ca 18 minuter (gör kokostoscan under tiden).
- Kokostosca
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sirap, strösocker och vispgrädde. Koka upp, sänk värmen och tillsätt kokosen. Låt det sjuda på svag värme i 5 minuter. - När kakan nästan är färdiggräddad, ta ut den från ugnen och bred på kokostoscan. Grädda i ytterligare ca 10 minuter tills kakan fått fin lätt gyllenbrun färg.
- Ta ut och låt den svalna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.
- Gärna att det får svalna i kylskåpet under natten.