Äppelkaka med kanel och kardemumma
![](https://cdn2.cdnme.se/4760371/9-3/7bc9cf6f-cd04-4f0b-9697-7595db0eb8d2_633b11bbe087c34d9d09ea09.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/4760371/9-3/ebff670c-e146-4465-af44-869992c4245c_633b11b12a6b2246f836d4ea_thumb.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/4760371/9-3/03f34d76-6628-40d4-9533-860e6d4150e1_633b11ab2a6b224710483f56_thumb.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/4760371/9-3/f5d4d66f-52ea-4aa3-8f98-2ff4b4b262d3_633b11a22a6b224717bd9ca5_thumb.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/4760371/9-3/08f54d1e-0590-4ad5-bca4-40fbc6221c23_633b1196e087c317976645a0_thumb.jpg)
Äppelkaka med kanel och kardemumma, 8 bitar
150 g rumsvarmt smör
2,5 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2-3 äpplen
2 msk strösocker
1 msk kanel
2 tsk nymalen kardemumma
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröda en form på ca 22 cm i diameter.
2. Vispa smör och socker fluffigt, tillsätt ett ägg i taget.
3. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner dessa i smeten. Bred ut smeten i formen.
4. Skala och skiva äpplena och blanda skivorna med socker, kanel och kardemumma. Tryck ner äppelskivorna halvvägs i smeten.
5. Baka mitt i ugnen 35-40 minuter.
6. Låt kakan vila 10 minuter i formen innan su stjälper upp den.