Tekaksfrallor
TEKAKSFRALLOR
Ca 20 st
50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
2 tsk salt
1/2 dl ljus sirap
75 g smör, rumsvarmt
13–14 dl vetemjöl (eller vetemjöl speciall)
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, sirap, smör och vetemjöl, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda i några minuter. Strö över lite mjöl.
2. Låt degen jäsa i ca 40 min.
3. Forma ca 20 stycken runda frallor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite vetemjöl och nagga dem lätt med en gaffel. Sätt ugnen på 250 grader. Låt dem jäsa i ca 25 min på plåten under en bakhandduk.
4. Grädda frallorna mitt i ugnen i 12–14 minuter. Njut av nybakat bröd. Går bra att frysa in.