Havrekakor med choklad

Havrekakor med choklad
 
  
 
Ingredienser för ca 24-30 st
Smeten
300 gr smält smör
3 dl havregryn
1 ägg
3 dl strösocker
5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
Fyllning
150 gr smält smör
2 msk kakao
1 dl vispgrädde
2 dl strösocker
1 msk vetemjöl
24-30 folieformar
 
Instruktioner:
Placera 24-30 folieformar på en bakplåt
Sätt ugnen på 200 grader (över-och under värme)
 
Smeten
1. Rör ihop allt till smeten i en bunke
2. Fördela smeten i folieformarna (ungefär till hälften i formen)
3. Grädda i 9 minuter
4. När kakorna kommit ut, tryck ned mitten lite med en tesked/kaffesked.
 
Fyllning.
1.Blanda alla ingredienserna
2. Koka upp och svalna lite så att den tjocknar något
 
Lägg smeten i de gräddade formarna och grädda ytterliggare 4-5 minuter.
 
Låt svalna på plåt.
 
Kakorna kan frysas.