Bröd i långpanna
Bröd i långpanna
2,5 dl mjölk
2,5 dl vatten
50 g jäst
2 tsk salt
1 msk honung
11 dl vetemjöl alt vetemjöl speciall
2,5 dl vatten
50 g jäst
2 tsk salt
1 msk honung
11 dl vetemjöl alt vetemjöl speciall
Gör så här:
1. Blanda mjölk och vatten i en kastrull, ljumma upp till 37 grader.
2. Smula jästen i en bunke och häll på mjölkblandningen, rör om så att jästen löser upp sig.
3. Tillsätt salt, honung och vetemjöl. Knåda till en smidig deg som är lite kladdig. Täck bunken och låt jäsa 30 minuter.
4. Smörj en långpanna med smör eller olja. Tippa ur degen i en långpannan ca 30×40 cm och platta ut den med fingrarna så att den täcker hela botten. Täck med duk och låt jäsa ytterligare 30 minuter.
5. Sätt ugnen på 225 grader. Skär degen i rutor, använd lite olja på degskrapan så fastnar inte degen. Strö över lite vetemjöl om du vill (Jag tycker det blir snyggt)
6. Baka mitt i ugnen i cirka 20 min.
7. Låt svalna på galler.
1. Blanda mjölk och vatten i en kastrull, ljumma upp till 37 grader.
2. Smula jästen i en bunke och häll på mjölkblandningen, rör om så att jästen löser upp sig.
3. Tillsätt salt, honung och vetemjöl. Knåda till en smidig deg som är lite kladdig. Täck bunken och låt jäsa 30 minuter.
4. Smörj en långpanna med smör eller olja. Tippa ur degen i en långpannan ca 30×40 cm och platta ut den med fingrarna så att den täcker hela botten. Täck med duk och låt jäsa ytterligare 30 minuter.
5. Sätt ugnen på 225 grader. Skär degen i rutor, använd lite olja på degskrapan så fastnar inte degen. Strö över lite vetemjöl om du vill (Jag tycker det blir snyggt)
6. Baka mitt i ugnen i cirka 20 min.
7. Låt svalna på galler.